heart n soul menuju cita..

Thursday, December 23, 2010

Bismillahirrahmanirrahim

memanjatkan kesyukuran kehadrat ilahi..salam dan selawat ke atas junjungan besar nabi Muhammad, keluarga dan sahabatnya.

pejam celik pejam celik..
aku sudah mghampiri fasa degree..

alhamdulillah..syukur padaMu msh tdkku lupa..
kerana masih berpeluang mlnjutkn degree dgn jayanya..


prepare for dis moment..biiznillah..!



salam alayk semua..

kurang seminggu dari skrg..hamba akn masuk ke program degree..

wlpn terdapat byk juga halangan ketika mnerima result tu..namun akhrnya...


Sukacita dimaklumkan bahawa anda ditawarkan tempat untuk mengikuti program di UiTM:

Program:
(LW213)
Sepenuh Masa


SARJANA MUDA PENGAJIAN UNDANG-UNDANG (KEPUJIAN)


FAKULTI UNDANG-UNDANG

Semester
:
DISEMBER 2010






Kampus
:
B-UiTM Shah Alam


KOLEJ MAWAR


UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA, 40450 SHAH ALAM



alhamdulillah..
cuma..teringt kmbali peristiwa tntg result ini yg hampir shj membuat hati ini luluh..
namun Allah itu maha kaya..rahmatnya maha luas..diberikan kpd sesiapa yg dikehendakinya..
jd,wajarlah kdg kala Allah itu mahu mnguji hamba2nya ni boleh brsabar atau tdk..
kerana kite akn diuji dgn setiap perkataan kita..
selalu shj kte mnyeru spy bersabar..hikmah bersabar..sabar itu separuh drpd iman..Allah itu bersama org yg brsbr dn sewaktu dgnye..
kte ingatkn shbt2..ahli kluarga hatta mad'u2 kite..
namun..bait2 prkataan itulah akn d refleksikn kmbali pde kita..
maka..perlulah BUKTIKAN peringatan yg kte ckp td..
a.p.l.i.k.a.s.i = )

Wahai orang-orang yang beriman! Mengapa kamu memperkatakan apa yang kamu tidak melakukannya! (2)
Amat besar kebenciannya di sisi Allah kamu memperkatakan sesuatu yang kamu tidak melakukannya. (3)
(surah As-saff : 2-3)


terkenangkn ayat inilah dri ini mndpt tenang..
pada mulanya berjaya juga sifat marah ni menyinggah ketika result tak keluar2 tu..
haih..Allah shj yg tahu..agk byk serba serbi tak kene utk masok degree nih..
namun..kesabaran itu lebih dtuntut..!
maka ketenangan tulah yg mmpu menyejukkan amarah..
fiuhh..

~@~@~@

berbaur sbnrnya perasaan apbila terima(dgn sempurna) tawaran ni..

gembira..sedih..marah cket..

plg utama ialah bersyukur..
seinfiniti kesyukuran krn Allah memudahkan perjalanan cita2 ana..sgt bersyukur menimba ilmu undang2 nih..byk membuka ruang lingkup fikiran ana..tambah dgn restu keluarga..wlpn omak beberapa kali menyuarakn perasaan seram bila anaknya mngmbil bidg guaman ni..dan selalu juga ana dsebut2 sbg lawyer apbla ad prtemuan kluarga..tp tdk kesahlah..bukankah msa depan itu milik Allah..kita merancang..Allah juga merancang..ssghnya Allah sebaik2 perancg..maka ikhtiar lah sehabis keringat..ap shj akhirnya..itulah yg terbaik..!insyaAllah..

namun dalam bait2 keriangan yg mggmbrkn hati ini,,,

terselit rse sedih krna tidak semua shbt mngiringi perjalanan ini..
shbt yg antrnya mnjadi entiti pendorong dri ini mnjadi kuat..
namun perjuangan itu sama sekali tidk akn putus..apatah lg kemanisan ukhwah yg terikat antra kami..
moga shj kalian tahu yg doa ana sntiasa brsama kalian..;)

kehebatan doa itu ialah doa boleh menuju ke tmpat yg tak mampu aku tuju..
maka melalui doa lah aku mampu bersama kamu tanpa jasadku berada dgnmu..
aku mgkin jauh namun ketahuilah doaku ad bersamamu..!

~@~@~@

dan sekarang...harus letakkn segala fikir utk mnjadi lebih baik dri yg dahulu..!
fikiran harus bersedia..
rohani juga..
jasad tidakku lupa..


selamat kembali 'campus life'..!


dan tibalah msa utk meneruskan momentum sinergi yg tersimpan d qalbu nih..
AR RUHUL JADID..!smgt yang memacu dri ini kpd kejayaan..
supaya kejayaan nnt akan ku tujukan kpd pmbgunan Islam..
moga2 shj diri ini berguna pada UMMAH..
demiMU ilahi..demimu Islam..

insyaAllah..

berjihad d medan akademik..mari..!
ya ILAHI..kuatkan hambaMu ini..!;)



 syukur padaNya..~


3 comments:

NuR fAtIn FaTiHaH said...

tahniah khai~ :) bestnya dapat BLS.

khairunnadiah Rosli said...

fatin..mekaseh eh..fatin dpt mne..?
gud luck jgk yer nnt..;)

NuR fAtIn FaTiHaH said...

sama sama.fatin dapat UiTM bandar Melaka.dpt BAS. harap2 MUET dapat band 4 yg cubaan kali ni.InsyaAllah.huhuuu.
gudluck utk khai jugak.

Post a Comment