My first Doodle Dakwah

Wednesday, May 18, 2016
Bismillahirrahmanirrahim
Memanjatkan kesyukuran kehadrat ilahi..salam dan selawat ke atas junjungan besar nabi Muhammad, keluarga dan sahabat baginda


kadang2 time duk di pejabt nilah tetiba zassssssssssss dpt banyak idea..

hari tu, tiba2 je rasa teringin nak design doodle dakwah..
xpk ape dah, google jap n terus create sendiri..
sebenarnya lama dah teringin nak belajar buat poster, buat design..
sbb ada minat kat art n design jugak sebenarnya..
n bila buat program dakwah ak selalu rasakan promosi tu satu benda yg vital..
so, lepas ni inshaAllah akan cari lg ruang dan peluang untuk grow the skill..
inshaAllah..

so kawan2.. this is my first doodle yg dibuat 100% sndiri xdak copy mana2 oke.hehe




boleh tahan jugak la kan..?

then ada try buat komik jugak..



ni bersmpena hari guru..:)

alhamdulillah dapat la support dari sahabat2..

comeyy kan.*ok puji diri sendiri pule


later on saya akan post lg doodle dakwah saya lg...
ligat jugak kepala ni berfikir..



hmmmm...
hmmmm...

Projek Playroom Umar Ep 4

Monday, April 18, 2016

Bismillahirrahmanirrahim
Memanjatkan kesyukuran kehadrat ilahi..salam dan selawat ke atas junjungan besar nabi Muhammad, keluarga dan sahabat baginda





Episod 4.
so far

ada lompong satu kt educational poster kt dinding tu.. nak kene topap lg..

Rumah buatan sendiri..saje ad jugak la yg DIY

Ruang belajar umar


Langsir ikea


Syeikh al Umar sedang tidur. bedheet cover sama dgn langsir

tempat main umar

pandangan dari pintu



alhamdulillah.. bonda dengan walid yang terlajak excited..
ada byk lagi yg belum buat..
nak tampal doa2 n zikir2, ayat al-Quran untuk umar plak..
inshaAllah semoga environment ni membantu untuk pembelajaran dia dan juga bantu umar utk belajar lebih kenal Allah.

akan di update lg inshaAllah..

qawiy!

Projek Playroom Umar Ep 3

Tuesday, April 12, 2016

Bismillahirrahmanirrahim
Memanjatkan kesyukuran kehadrat ilahi..salam dan selawat ke atas junjungan besar nabi Muhammad, keluarga dan sahabat baginda


alhamdulillah..

perkembangan terkini bilik el-faruqi.
sekejap yer syg..
ade siket lg projek bonda dan walid nak buat..
pastu nnt kita boleh main sama2..:)







rumah kotak tu blum dibalut lagi..
n yah..masih menanti beberapa lagi barang nak tarok..



dengan....



inshaAllah dah setel bab  "play environment" ni, kita akan plan untuk bab pentarbiyahan anak pulak.
doakn kami..!